Menu okolicznościowe

menu imprezowe net 1MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.

 

ZUPY

  • Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
  • Krem z pieczonej dyni okraszony chrustem z boczku oraz prażonymi pestkami dyni
  • Grzybowa bogata w podgrzybki i borowiki z makaronowymi kokardkami (VEGE)
  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki z serem pleśniowym lub fetą (FIT, VEGE)
  • Szwajcarska zupa serowa z delikatnym kurczęciem, szczypiorkiem i grzankami
  • Krem z białych warzyw z dodatkiem wędzonego łososia

DANIE GŁÓWNE*

  • Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku i czosnku z sosem grzybowym, puree ziemniaczane i zestaw surówek
  • Wolno pieczony filet z indyka w sosie orzechowym, puree ziemniaczane, brokuły z sezamem
  • Eskalopki ze schabu pod sosem z sera pleśniowego, opiekane ziemniaki, warzywa duszone we włoskich pomidorach z ziołami
  • Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce, opiekane ziemniaki, surówka koperkowa
  • Schab panierowany podawany z puree ziemniaczanym oraz kapustą duszoną z grzybami i majerankiem lub sałatą z pomidorkami i winegrette
  • Pieczony filet z łososia z warzywami z patelni z pęczakiem i sosem jogurtowym
  • Kremowe kaszotto z grzybami leśnymi i oliwą truflową (VEGE)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-śmietanowym, puree ziemniaczane i zestaw surówek

* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie klienta.

PRZYSTAWKI

  • Deska swojskich specjałów: pieczona karkówka, boczek, ogórek kiszony
  • Schab ze śliwką z dodatkiem sosu śliwkowego
  • Duet śledziowy: śledź z ogórkiem kiszonym, cebulą i gorczycą oraz śledź z burakiem, jajkiem i jabłkiem w sosie majonezowym
  • Łosoś pieczony z sosem tzatziki podany z faworkami z ciasta francuskiego
  • Carpaccio z pieczonego buraka z gorgonzolą, żurawiną, orzechami włoskimi i rukolą, skropione oliwą i octem balsamicznym
  • Sałatka z mozzarellą
  • Sałatka jesienna
  • Sałatka cesarska
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka z winogronami

DESERY

  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
  • Sernik z musem owocowym z białą czekoladą
  • Deser lodowy z bitą śmietaną

NAPOJE 

  • (soki/woda/wino – stanowią odrębny koszt wg karty menu)

 

CENNIK

OFERTA OBIADOWA NR I – Z 4 PRZYSTAWKAMI

(zupa, II danie, deser, 4 przystawki, kawa lub herbata) 
• Dorośli – 95 zł
• Dzieci 7–14 lat – 55 zł
• Dzieci do 6 lat –  35 zł

OFERTA OBIADOWA nr II – z przystawką

(zupa, II danie, deser, 1 przystawka, kawa lub herbata)
• Dorośli – 65 zł
• Dzieci 7–14 lat – 40 zł
• Dzieci do 6 lat –  25 zł

OFERTA OBIADOWA nr III 

(zupa, II danie, deser, kawa lub herbata)
Dodatkowa przystawka + 10 zł
• Dorośli – 55 zł
• Dzieci 7–14 lat – 30 zł
• Dzieci do 6 lat –  20 zł


Wicej informacji:

Manager sieci Plackarnia
Renata Pawelec, tel. 728 150 520
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
lub
Natalia Kasperek, tel. 793 090 202
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Wnoszenie własnego alkoholu do lokalu nie jest praktykowane.

 

Odwiedź nas

PLACKARNIA – Miasteczko Akademickie, Radziszewskiego 8, tel. kom. 690 919 006, 81 534 00 55
PLACKARNIA – Sławinek, Lublin, Bohaterów Monte Cassino 14, tel. 81 740 13 49, tel. kom. 660 797 815
PLACKARNIA – Czechów, Lublin, ul. Kurantowa 4b, tel. 81 741 15 88, tel. kom. 660 797 361
PLACKARNIA – Czuby, Lublin, Bursztynowa 17, tel. tel. 81 527 60 10, tel. kom. 660 292 502, 660 537 820
PLACKARNIA – Węglin Południowy, Lublin, Jantarowa 5, tel. 81 478 55 56, 6666 501 54

info.plackarnia@gmail.com

Godziny otwarcia

Poniedziałek–Czwartek 10:30–22:30

Piątek–Sobota 10:30–23:30

Niedziela 11:00–22:30

Znajdź nas